Novosti

15.
Jul
2021
Novosti
Za tinejdžere su sobe prostori u kojima spavaju, odmaraju se, uče, provode vreme za računarom, igraju igrice ili provode vreme sa prijateljima. Ukratko, opuštaju se uz razne aktivnosti. Tinejdžeri koji ne vole da provode vreme sa porodicom tokom adolescencije obično uživaju da se osame u svojim sobama. Stoga im je soba veoma važna, jer je to prostor gde se osećaju potpuno slobodnim.
17.
Jun
2021
Novosti
Znajući da u kući postoji toliko potencijalnih opasnosti za decu, prilikom izbora nameštaja za dečiju sobu, roditelji moraju dati prednost sigurnosti i udobnosti. Uzimajući u obzir da deca dosta vremena provode u svojim sobama, nephodno je preduzeti odgovarajuće mere predostrožnosti i nadzora.
24.
Apr
2021
Novosti
Da li ste znali da su dečije oči osetljivije na svetlost nego oči odraslih? U današnje vreme svi provodimo dosta vremena ispred televizora, telefona, računara… Sve više je naučnih radova koji potvrđuju da gledanje telefona, tableta, TV-a ili računara, pre spavanja  ima loš uticaj na kvalitet sna, a time i na naše zdravlje. Stoga, naučnici intenzivno rade na iznalaženju rešenja koja će smanjenjiti nepovoljan uticaj moderne tehnologije i pametnih uređaja na naš mozak.
24.
Mar
2021
Novosti
Ovim tekstom želimo da podsetimo koliko je važno čitati sa decom za njihov intelektualni razvoj. Za decu, roditelji su njihova referenca, uzor, pa ako nas vide da čitamo ili njima čitamo od malih nogu, stimulisaćemo kod njih naviku koja može postati deo njihove svakodnevne rutine, a vrlo korisna u budućnosti.
15.
Feb
2021
Novosti
Deca po prirodi imaju razvijenu maštu - i što je živopisnija, to je bolja. Ipak, digitalno doba u kom živimo i koje nam nameće preterano gledanje televizije, igranje video igara, korišćenje računara i mobilnih telefona, ostavlja malo prostora deci za maštanje. Mnoga deca su ‚‚zaokupljena‚‚ organizovanim aktima (sportske aktivnosti, balet itd.) kako bi se ublažila dosada. Veštine vizuelizacije se jednostavno ne koriste kao nekada, a to je na štetu deteta. Pa ipak, podstičući dete da se igra, da glumi, da istražuje i stvarajući interesantno okruženje zahvaljujući fantastičnim dečijim sobama, brenda Cilek, možete pomoći vašem detetu da razbudi maštu ...
15.
Jan
2021
Novosti
  „Uspešan rad na dizajnu uvek je bio rezultat obrazloženog i pažljivog dizajna detalja. Detalji su ti koji okruženju daju stil i karakter I koji ga razlikuju od ostatka. Dobar dizajner ne može zanemariti pažnju na detalje. Detalji nisu detalji. Oni stvaraju proizvod. " – Charles Eames
15.
Dec
2020
Novosti
Koja je tvoja omiljena boja? Kada ste mladi čini se da je to važno pitanje - pitanje koje puno govori o vama, vašim simpatijama, antipatijama i s kim provodite vreme. Postoji mnogo teorija, pa čak i dokaza, koji sugerišu da boje kojima se okružujemo nisu puka dekoracija, već takođe mogu imati značajan efekat na naše misli, raspoloženje, koncentraciju... Kada je u pitanju dizajn interesantnog dečijeg nameštaja, u kompaniji Cilek odabiru boja se poklanja velika pažnja. Pogledajmo šta nam boja može reći.
01.
Dec
2020
Novosti
Kao i odrasli, deca vole udobnu i funkcionalanu sobu u kojoj će rado provoditi vreme. A svako dete poželi da u svojoj sobi ima krevet na sprat, znate li zašto? Zato što predstavlja neiscrpan izvor zabave. U dečijoj mašti krevet na sprat postaje kućica na drvetu, brod... i šta god dete poželi.
17.
Oct
2020
Novosti
Preselili ste se u novi stan ili razmišljate o ukrašavanju vašeg doma! Podelićemo sa vama ideje kako da svoj dom ukrasite svećnjacima, koji mogu doneti razigranost svakom ambijentu ali i mističnu notu. Ukrasni svećenjaci nisu samo izvor osvetljenja već i važan detalj u dekorisanju vašeg doma.
20.
Aug
2020
Novosti
Znamo da svako dete mašta o jedinstvenoj sobi, a mnoga deca ostvaruju svoj san uz Cilek dečije sobe. Dečije sobe predstavljaju motivacioni prostor koji odražava njihov stil i ličnost.
20.
Jul
2020
Novosti
Da li su vaša deca ljubitelji crtaća i filmova? Koji su njihovi omiljeni crtani i filmski junaci? Gledanje filma je uzbudljivo putovanje kroz vremenske epohe i najrazličitije predele. Gledajući svoje omiljene filmove deca se poistovećuju sa svojim junacima koji ih vode u nepredvidivi svet avantura i novih otkrića.
11.
Jun
2020
Novosti
Opremanje dečije sobe je zahtevan posao. Izabrati odgovarajući garderober jednako je bitno koliko i izbor ostalih komada nameštaja kao što su kreveti i sofe. U nastavku pročitajte koji su to ključni elementi o kojima treba da povedete računa prilikom kupovine ormara za dečiju sobu.
25.
May
2020
Novosti
Novo u našoj ponudi: romantična dečija soba koju će obožavati i mame i ćerke :) Bilo da ste ljubitelj modernog ili rustičnog stila nova Cilek-ova kolekcija za devojčice i tinejdžerke biće vaš favorit.
15.
May
2020
Novosti
Opremanje dečije sobe nije nimalo lak posao. Da li biste voleli da već imate viziju koja je soba idealna za vaše dete, a da o tome ne morate preterano da razmišljate?To neće biti teško uz raznolike i originalne dečije sobe dizajnirane specijalno za bebe, decu i tinejdžere.
26.
Apr
2020
Novosti
Roditelji su često u nedoumici da li je postavljanje tepiha u dečijoj sobi dobra ideja. Apsolutno! Tepisi su odličan izbor za prekrivanje podova u bilo kojoj sobi, a naročito u dečijoj.
10.
Apr
2020
Novosti
Posle duge i hladne zime, kada nastupi proleće, često imamo potrebu da u svoj dom unesemo izmene. Proleće je idealno vreme za unošenje nove energije u sobe vaših najdražih. Ne mislimo da svake sezone treba da menjate dečiju sobu, ali postoje neki jednostavni načini da unesete svežinu u dečiju sobu.
24.
Mar
2020
Novosti
Svako ko ima dete, naročito dvoje ili više, zna koliko je teško držati dečiju sobu urednom. Verovatno se dečije igračke nalaze svuda po sobi, zar ne?  Iako volimo da se naša deca igraju, istražuju i uče, takođe volimo da dom bude uredan, što znači da njihove igračke ne treba da budu vidljive kada igra prestane.
28.
Feb
2020
Novosti
Deca tako brzo rastu! Odjednom shvatite da nisu više mala i da dečija soba iz bajke nije više tako cool! Njihov stil se menja iz dečijeg u nešto jedinstveno, izazovnije i ‚‚odraslije‚‚. Krevet je najkorišćeniji deo nameštaja u dečijoj sobi. To je mesto gde uče, maštaju, druže se i odmaraju. Zato je sada pravo vreme da uložte novac u kvalitetan krevet za tinejdžera koji će koristit i tokom studentskih dana.
03.
Feb
2020
Novosti
Uređenje tinejdž sobe za dizajnere predstavlja veliki izazov. Tinejdžeri prolaze kroz različite faze i skloni su čestim promenama stilova. Bitno je da dečiju sobu uredite prema željama vašeg tinejdžera jer tinejdžeri vole privanost i da u sobi provode dosta vremena. Ispoštujte detetove želje, ali stvorite neutralnu bazu koja vam omogućava da promenite smer dizajna.
06.
Jan
2020
Novosti
Svi znamo koliko je teško naći krevet za dečiju sobu, pre svega funkcionalan, a da se detetu dopada! Naša deca su nam najvažnija. Svi se slažu? Zato je toliko važno omogućiti im da imaju svoju sobu gde će se osećati udobno i opušteno. Većina dečijih soba je manjih dimenzija i teško je uklopiti krevet, ormar, radni sto, komodu….. U toj situaciji moramo pronaći alternativno rešenje koje nam omogućava da raspoloživi prostor učinimo funkcionalnim i udobnim.