Novosti
15.07.2021.

Teen sobe- trendovi u 2021. godini

Za tinejdžere su sobe prostori u kojima spavaju, odmaraju se, uče, provode vreme za računarom, igraju igrice ili provode vreme sa prijateljima. Ukratko, opuštaju se uz razne aktivnosti. Tinejdžeri koji ne vole da provode vreme sa porodicom tokom adolescencije obično uživaju da se osame u svojim sobama. Stoga im je soba veoma važna, jer je to prostor gde se osećaju potpuno slobodnim.

Tinejdžer treba aktivno da učestvuje u uređenju svoje sobe jer ona mora odražavati njegove želje, sklonosti i potrebe, u suprotnom neće uživati u vremenu koje provode u sobi. Pored toga, njihova koncentracija tokom učenja može biti oslabljena, ukoliko im se soba ne dopada.

Činjenica da je većina dece tokom 2020/2021. god imala nastavu na daljinu dovela je do toga da više vremena provode u sobi. Iz tog razloga, opremanje i uređenje soba za mlade prema nihovim željama veoma je važno, kako za njihovu motivaciju na časovima, tako i za njihovu sreću. Psihologija mladih, na koju utiče neprekidno zadržavanje kod kuće, može biti pozitivnija u sobi u kojoj oni uživaju da provode vreme.

Povratak prirodi

Trendovi tinejdžerskih soba 2021. godine upućuju na povratak prirodi.  Sve češće je u tinejdžersjkim sobama zastupljen nameštaj u prirodnim tonovima drveta, pa i u kombinaciji sa metalom. Prednost se daje svetlijim tonovima. Ovakav dizajn nameštaja, koji nas vraća prirodi, donosi mir i stabilnost.

Mirne boje u prvom planu

Trendovi tinejdžerskih soba za 2021. godinu daju prednost mirnijim i toplijim tonovima, tako da mladi mogu biti mirniji i srećniji i na taj način, zadržati koncentraciju tokom učenja. Mirni i topli tonovi idealne su boje za opuštanje duha i za lepše raspoloženje. Što je veoma bitno kada se nalaze u periodima kada ne mogu da napuste kuću, a sve nastavne aktivnosti moraju da obave iz svoje sobe.

Kao glavne boje koriste se bela i krem u teksturi drveta, a ostali pastelni tonovi dopunjavaju sobu u vidu aksesoara ili kao detalji na nameštaju, koji daju poseban šarm.

Geometrijski oblici - da ne bude monotono

Osim što je važno da soba deluje umirujuće na dete važno je i da soba ne bude ‚‚dosadna‚‚.

Geometrijski oblici se često koriste kao rešenje. Aksesoari sa geometrijskim šarama: posteljine, ukrasni jastuci, prekrivači, tepisi su ove godine u trendu. Aksesoari mogu biti u bojama sobe ili pastelnih boja, a mogu biti i u živopisnijim bojama kako bi doneli kontrast pastelnim bojama.

Nameštaj dizajniran za spavanje i provod

Trend u 2021. godini je dizajn nameštaja koji je prilagođen kako za druženje i zabavu, tako i za spavanje i odmor. Kako od 2020. god mladi znatno više vremena provode u svojim sobama, kreveti dizajnirani za 2021. godinu zadovoljavaju potrebe i za odmorom i snom, kao i za druženjem. Kreveti koji se koriste kao sofe privlače veliku pažnju. Preko dana je sofa sa udobnim jastucima, idealna za druženje i odmor, a krevet za spavanje može postati u bilo kom trenutku, uklanjanjem jastuka.

Pored toga, veliko je interesovanje i za komadima nameštaja koji se mogu koristiti i kao pomoćni ležajevi, a mimo toga imaju i još neku funkciju, kao što je slučaj sa fiokama sa pregradama koje se mogu koristiti i za sedenje, odlaganje ili spavanje.

Prijatelji su uvek dobro došli jer mesta za spavanje ima!

Ručno izrađeni aksesoari su u trendu

Ručno izrađeni aksesoari kao što su pleteni pokrivači, jastuci, slike, ukrasne figure…totalno su IN ove godine!

Trenutno nema komentara