Politika privatnosti

URBAN-LINE DOO (u daljem tekstu Urban-line), Kajmakčalanska 59, 11050 Beograd, PIB: 107076481, u obavljanju svoje delatnosti, prikuplja i obrađuje podatke o ličnosti poštujući sve relevantne zakone i propise.

U kompaniji URBAN-LINE doo cenimo Vašu privatnost, zato o Vašim podacima izuzetno pažljivo brinemo.

Molimo Vas da ove Informacije pažljivo pročitate!

 

RUKOVALAC OBRADE PODATAKA O LIČNOSTI

Urban-line je rukovalac obrade podataka o ličnosti u skladu sa zakonom i propisima o zaštiti podataka o ličnosti. Urban-line kao rukovalac obrade podataka o ličnosti određuje svrhu i način obrade podataka o ličnosti i odgovoran je za čuvanje i korišćenje podataka o ličnosti u pisanoj i/ili elektronskoj formi.

 

SVRHA I PRAVNI OSNOV OBRADE PODATAKA O LIČNOSTI

Urban-line prikuplja i upravlja podacima o ličnosti u svrhu uspostavljanja kupoprodajnog odnosa za proizvode i usluge iz sopstvene ponude, kako bi ispunili zakonske i regulatorne obaveze i u svrhu ostvarenja sopstvenih legitimnih interesa zakonitog poslovanja, kao i ako na to pristanete. Vaše podatke takođe koristimo i za poboljšanje iskustva kupovine, za direktan marketing, ili iz bezbednosnih razloga.

Vaše lične podatke možemo obrađivati u sledeće svrhe:

 • kako bi smo odgovorili na vaš upit ili zahtev,
 • prodaje roba i usluga i zaključenje ugovora o prodaja na daljinu,
 • primanje i rešavanje prigovora, pritužbi i reklamacija,
 • dostava i montaža kupljene robe,
 • postupak naplate ili prinudna naplata dugova,
 • druge zakonske obaveze koje proizlaze iz poslovanja Urban-line,
 • obaveštavanje o promenama vezanim za uslove poslovanja

Vaše lične podatke možemo obrađivati i u svrhu marketinške komunikacije na temelju Vaše posebne suglasnosti, i to:

 • kako bismo Vas obavestili o posebnim pogodnostima koje su često vremenski ograničene,
 • kako bismo Vas obavestili o sezonskim popustima i aktualnim akcijama
 • kako bismo Vam predstavili nove kolekcije,
 • kako bismo Vam dostavili korisne informacije vezane za Urban-line prodajna mesta i internet prodaju

Za sve druge aktivnosti koje nisu pokrivene gore navedenim razlozima zatražićemo dodatni pristanak. Naši klijenti, u svakom trenutku, imaju pravo da povuku dati pristanak.

Podaci koje prikupljamo zavise od vrste usluge koju pružamo našim korisnicima i kupcima  i vrste ugovora koji sklapamo sa našim klijentima. Zavisno od svrhe, možemo prikupljati i obrađivati vaše sledeće podatke:

 • osnovne lične podatke (ime i prezime)
 • osnovne kontakt podatke (adresa, broj telefona, e-mail)
 • pol i datum rođenja
 • podatke vezane za korišćenje veb stranice www.urbanline.rs  i internet prodavnice
 • podatke neophodne za sklapanje ugovora o potrošačkom kreditiranju.
 •      ostale lične podatke neophodne za ostvarenje klijentovih prava baziranih na zakonskim odredbama o zaštiti potrošača

Podatke obrađujemo ako za to imamo Vašu suglasnost.

U slučaju kupovine, davanje traženih ličnih podataka nužno je za sklapanje ugovora kako bi Urban-line mogao dostaviti traženu robu i time izvršiti svoju ugovornu obvezu. Ako ne date tražene podatke Urban line neće moći procesirati Vašu narudžbu i dostaviti Vam naručenu robu.

Kod kupovine u webshopu potrebno je da nam date svoje ime i prezime, e-adresu (za potvrdu narudžbe) i adresu dostave (za isporuku Vaše narudžbe), te telefonski kontakt (kako bi vas kontaktirali prilikom dostave narudžbe). Ovisno o načinu plaćanja, možemo obrađivati i Vaše bankovne podatke. Ako nam ne date ove minimalno navedene podatke, izvršenje kupovine putem webshopa neće biti moguće.

Takođe, ako ne date tražene podatke prilikom postavljanja upita ili zahteva ili kupovine u našem prodajnom objektu, koji su nužni kako bi Urban-line izvršio svoje ugovorne obveze odnosno odgovorio na Vaš upit ili zahtjev, Urban-line možda neće moći postupiti na način kako ste zatražili, to jest omogućiti Vam kupovinu željenog proizvoda odnosno postupiti u skladu s Vašim upitom ili zahtjevom.

Kada nam date informaciju o Vašem polu i starosti, Urban-line će navedene podatke obrađivati kako bi filtrirao sadržaj koji je prilagođen Vašim interesima, to jest kako bi Vam ponudio svoje proizvode za koje je utvrđeno da ih preferiraju slični korisnici, to jest korisnici istog pola i iste starosne grupe kao što ste Vi, a sve kako bismo Vam olakšali pretraživanje naše ponude. Urban-line će koristiti Vaše podatke za ovakve ponude samo ako ste za to dali svoj pristanak.

 

PRIMAOCI PODATAKA O LIČNOSTI

Zaštita vaše privatnosti, za nas je veoma važna, stoga nikada nećemo deliti vaše podatke o ličnosti sa trećim licem za svrhe koje nisu opisane u ovoj Politici. Urban-line preduzima tehničke i organizacione mere kako bi se prikupljeni podaci o ličnosti obrađivali samo na način koji je u skladu sa navedenom svrhom.

 

Ukoliko je neophodno u svrhu izvršenja naših poslovnih aktivnosti, pristup podacima o ličnosti će biti omogućen trećim stranama i to:

 • državnim organima i organima javne vlasti koja u svrhu sprovođenja zakonskih obaveza imaju pravo pristupa podacima o ličnosti;
 • poslovnim partnerima za logistiku koji pružaju usluge isporuke pojedinačnih pošiljki
 • IT partnerima u okviru podrške i održavanja softvera, internet stranice i veb prodavnice
 • advokatima,
 • računovodstvenoj agenciji
 • finansijskim ustanovama (pružaoci usluge naplate i banke)
 • agencije za oglašavanje, marketinške i PR agencije i pružaoci usluga za slanje e-pošte

 

OSTVARIVANJE PRAVA

Vezano na prikupljanje i obradu Vaših ličnih podataka, imate sljedeća prava koja smo Vam dužni osigurati:

 • Pravo na pristup
 • Pravo na ispravku
 • Pravo na brisanje
 • Pravo na ograničenje obrade
 • Pravo na prenosivost podataka
 • Pravo na prigovor
 • Pravo na povlačenje saglasnosti
 • Prevo na prigovor nadzornom organu

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se Vaši lični podaci te ako se obrađuju, pristup ličnim podacima i sledećim informacijama: svrsi obrade, primaocima ličnih podataka (kao i svim drugim informacijama u skladu s primjenjivim propisima). 

Imate pravo na ispravku, brisanje ili ograničenje obrade, ličnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune lične podatke. Takođe, imate pravo na prenosivost Vaših ličnih podataka koje Urban-line obrađuje.

Imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu ličnih podataka koji se odnose na Vas. Možete se usprotiviti upotrebi vaših ličnih podataka za svrhe direktonog marketinga i protiviti se automatskoj obradi, uključujući stvaranja profila.

Saglasnost za obradu ličnih podataka možete povući u bilo kom trenutku, ako to ne utiče na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj saglasnosti pre nego što je ona povučena.. 

Osim prigovora na obradu podataka o ličnosti podnesenog Urban-line, prigovor na obradu ličnih podataka moguće je podneti i kancelariji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, u skladu sa Zakonom.

 

ČUVANJE PODATAKA O LIČNOSTI

Lične podatke čuvamo onoliko koliko je to neophodno da se ispuni svrha obrade, to jest do trenutka do kada je vasa registracija aktivna. Nakon što deaktivirate svoju registraciju (odjavite svoj profil na web stranici, odjavite se sa newslettera i sl.), Urban-line će još daljnjih šest mjeseci nakon deregistracije čuvati Vaše lične podatke kako bi se u tom razdoblju rešile eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja.

Ako to zahtevaju primenjivi propisi, Urban-line Vaše podatke može čuvati i duže, u skladu s propisanim rokom čuvanja podataka. Podaci o realizovanim kupovinama i kupcima čuvaju se onoliko dugo koliko je to predviđeno poreskim propisima i propisima o računovodstvu.

Po isteku razdoblja čuvanja lične podatke brišemo trajno.

 

PLAĆANJE U WEBSHOPU

Podaci Vaših kreditnih i debitnih kartica, koje unosite pri plaćanju u našem webshopu, ne zaprimaju se i ne obrađuju u našem sistemu. Obrada se odvija u sistemu i tehničkoj i zakonskoj odgovornosti našeg partnera za online naplatu, a mi dobijamo podatke o statusu transakcije.

Vaše plaćanje je izvršeno sigurnom i šifrovanom vezom koja osigurava da vašim podacima o plaćanju ne može pristupiti druga osoba. Vaše plaćanje je garantovano kroz system plaćanja našeg partnera.

Mi garantujemo da nećemo sačuvati bilo kakve poverljive informacije u vezi s vašom platnom karticom na našem serveru, niti mi možemo pristupiti poverljivim podacima ni u kom trenutku.

Prilikom plaćanja od vas će se zatražiti sledeći podaci:

 • Broj kartice (16-cifreni broj s prednje strane vaše kartice)
 • Rok važenja (na prednjoj strani kartice)
 • Sigurnosni kod (stoji na poleđini vase kartice, iznad magnetne trake desno)

 

OBRADA PODATAKA O LIČNOSTI KOD PRUŽANJA USLUGE MERENJA, DOSTAVE, MONTAŽE I POVRATA

Za potrebe pružanja usluge merenja, dostave, montaže i povrata robe Urban-line prikuplja sledeće podatke:

 • ime i prezime
 • adresa isporuke ili preuzimanja robe
 • broj telefona i/ili mobilnog telefona
 • informacije o adresi za isporuku ili preuzimanje.

Navedene podatke ustupamo ugovorenim poslovnim partnerima, pružaocima logističkih usluga u svrhu izvršenja ugovorenih usluga. Partneri koji pružaju usluge ovlašćeni su od strane Urban-line za obradu ličnih podataka kupaca isključivo u svrhu izvršenja ugovorenih usluga.

 

KOLAČIĆI ("cookies") I PRAĆENJE INTERNET AKTIVNOSTI

Kolačić je tekstualni fajl koju veb stranice koje posećujete skladište na korisnikov uređaj (računar, tablet, pametni telefon). Kolačići ne mogu biti korišćeni da pokrenu program ili da isporuče virus Vašem računaru. Kolačići su jedinstveno dodeljeni Vama, i jedino mogu biti pročitani od strane web servera u domenu koji Vam ih je poslao.

Jedna od osnovnih svrha kolačića je da Vam pomogne da prilagodite korišćenje interneta Vašim potrebama i da obezbedi pogodnosti koje će Vam uštedeti vreme.

Urban-line koristi kolačiće kako bi posetiocima olakšao i poboljšao pristup funkcijama koje im pruža Urban-line veb stranica. Informacije koje prikupljamo kolačićima koriste se za pamćenje podešavanja i korisničkih aktivnosti na veb stranicama kao što su pregledanje artikala, kretanje po stranicama, stavljanje proizvoda u korpu, zanimljivi artikli ili artikli za poređenje i tako dalje.

Kolačiće korisnik može u svakom trenutku obrisati ili blokirati u postavkama svog internet pretraživača. Ako korisnik sa blokiranim kolačićima pristupi Urban-line veb stranicama određene funkcionalnosti na stranici neće biti moguće.

 

REGISTRACIJA I OTVARANJE PROFILA

Urban line Vam omogućuje da se registrirate na našoj web stranici i otvorite svoj profil. Putem svog profila možete vršiti online kupovinu kao i ostvarivati druge pogodnosti.

Za registraciju i otvaranje profila su potrebni sledeći lični podaci: ime i prezime, e-mail adresa, pol, broj telefona, adresa i mesto prebivališta, datum rođenja i lozinka.

Ovi podaci (osim lozinke) u Vašem profilu, dostupni su zaposlenima u Urban-line koji  rade u webshopu kao i drugim osobama kada je to nužno za ispunjenje svrha obrade. Ako Vas zanima ko sve može imati pristup Vašim osobnim podacima, molimo Vas pročitajte deo „Primaoci ličnih podataka.“

Vaš profil je dostupan  preko interneta samo nakon prijave na Urban-line webshop s tačnim prijavnim podacima, tj. adresom registracije i lozinkom i zato molimo da u skladu s dobrom praksom čuvate te podatke i koristite sigurne (složene) lozinke. Preporučujemo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinujete velika i mala slova kao i brojeve te da svakako koristite lozinku od barem šest znakova. Preporučujemo da lozinku periodično promenite (barem jednom na godišnjem nivou).

 

NEWSLETTER I UPOTREBA PODATAKA O LIČNOSTI ZA MARKETING

Ukoliko korisnik želi da prima obaveštenja o našoj ponudi putem elektronske pošte potrebno je da se prijavi na Newsletter. Kako bi ste se prijavili na naš newsletter dovoljno je da ostavite samo adresu e-pošte na koju želite da primate newsletter. U svakom trenutku korisnik može da izvrši odjavu sa našeg Newsletter-a u skladu sa uputstvima koje će dobiti elektronskim putem nakon prijave, kao i na svakom Newsletter-u.

Za isporuke Newsletter-a Urban-line može da koristi tehničke usluge spoljnjih poslovnih partnera. U navedenom slučaju Urban-line istima daje na obradu isključivo adresu elektronske pošte koju je korisnik prijavio za dobijanje Newsletter-a. Takođe, obezbeđujemo da odabrani poslovni partner istu koristi samo i jedino za isporuke naših Newsletter-a, u vremenskom periodu dok je korisnik na njega prijavljen i u druge svrhe ne sme koristiti tu adresu elektronske pošte.

Urban-line neće korisničke kontakt podatke date za prijavu na Newsletter deliti sa trećim stranama. Isto tako, ukoliko se korisnik nije prijavio za primanje Urban-line Newsletter-a, kao kupac ili korisnik, od nas može da dobije samo poruku vezanu za porudžbinu, plaćanje ili aktivnosti koje je sam lično inicirao. Uz navedeno, Urban-line će na korisnikovu adresu elektronske pošte dostaviti i informacije o promenama u vezi sa našim poslovanjem.

KONTAKTI: KAKO MOŽETE OSTVARIVATI SVOJA PRAVA

Za sva pitanja o načinu korišćenja podataka o ličnosti ili ostvarivanju prava na zaštitu podataka o ličnosti, možete nas kontaktirati lično, telefonom, e-mailom ili poštom kako sledi:

 • lično u prodajnom objektu Urban-line, Kajmakčalanska 59,  Beograd
 • Pozivom na telefonski broj 011 245 1852
 • Pisanim putem na adresu: Urban-line doo, Kajmakčalanska 59. 11050 Beograd
 • putem elektronske pošte poslate sa u sistemu Urban-line registrovane e-mail adrese na office@urbanline.rs

Nezavisno od odabranog komunikacijskog kanala zahtev se podnosi lično i tako da je radnicima Urban-line omogućena identifikacija podnosioca zahteva.

Vaše upite i zahteve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja u skladu sa zakonskim obvezama i informisaćemo vas  o merama koje smo preduzeli.

 

IZMENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Politika privatnosti će biti predmet redovnih revizija, a svaku ažuriranu verziju ćemo postaviti na ovu internet stranicu.

Korisnik se obavezuje da povremeno pročita ovu politiku privatnosti kako bi bio upoznat sa eventualnim izmenama iste. Ukoliko korisnik nastavi da koristi sajt i usluge Urban-line nakon bilo koje nove verzije politike privatnosti, podrazumeva se da je istu prihvatio kao važeću.

string(0) ""
string(0) ""