Novosti
17.06.2021.

Bezbednost i udobnost dece treba da budu prioritet

Znajući da u kući postoji toliko potencijalnih opasnosti za decu, prilikom izbora nameštaja za dečiju sobu, roditelji moraju dati prednost sigurnosti i udobnosti. Uzimajući u obzir da deca dosta vremena provode u svojim sobama, nephodno je preduzeti odgovarajuće mere predostrožnosti i nadzora.

Od trenutka kada bebe počnu puzati ili hodati, svaki prostor u kući vide kao igralište, a svaki predmet kao alat za igru. Dizajn nameštaja treba da bude takav da odgovara uzrastu, da je komforan i siguran.

Kada prave prve korake, bebe oslonac i podršku traže hvatajući se za nameštaj i predmete oko sebe. Stoga, samostojeće police za knjige treba dodatno pričvrstiti za zid. Na ovaj način stvoriće te sigurniji prostor i omogućiti da prvi koraci vašeg deteta budu bezbedni.

Komade nameštaja ne treba pretrpavati stvarima jer se može narušiti njihova ravnoteža. Kod nameštaja koji ima fioke i vrata, kao što su komode, noćni ormarići i sl., vrata i fioke ne bi trebalo otvarati istovremeno, a proizvode ne bi trebalo koristiti u druge svrhe osim za one za koje su namenjeni, kako bi se sprečilo naginjanje i lako prevrtanje nameštaja.

Obratite pažnju da u izradi nameštaja nisu korišćene boje koje sadrže olovo. Prednost treba dati nameštaju koji je proizveden od bezopasnih supstanci koje su u skladu sa Evropskim standardima.

Prilikom kupovine nameštaja koji imaju staklene delove, kao recimo kod ormara, treba dati prednost komadima nameštaja koji su izrađeni od kaljenog stakla. Kaljeno staklo je i do pet puta jače i bezbednije od običnog stakla.

Ormari treba da sadrže otvore za ventilaciju kako bi vazduh mogao da cirkuliše unutar ormara.

Prilikom izbora komada nameštaja koji ima elekstronsko napajanje, treba povesti računa da li se radi o niskonaponskim elektronskim proizvodima. Pored toga, uputstva za upotrebu treba pažljivo pročitati i primeniti.

 

Cilek nameštaj je dizajnirani prema bezbednosnim standardima za decu. U proizvodnji se koristi visoka tehnologija i neškodljivi materijali, koji su u skladu sa standardima Evropske unije.

Cilek poseduje CE sertifikat za električnu opremu, kao i REACH sertifikat za ambalažu. Poseduje izveštaj o kompatibilnosti za boju, korištenu u metalnim i plastičnim materijalima i bočnim trakama u skladu sa RoHS Direktivom EN 71-3 koja se odnosi na analizu toksičnih elemenata.

Namještaj proizveden od strane Cileka je u skladu sa  E1 standardom. Cilek nameštaj poseduje TSE E1 certifikat o usaglašenosti koji izdaje TSE i kojim se  potvrđuje da nema kancerogenih efekata.

Trenutno nema komentara