Novosti
23.02.2022.

Opremanje sobe za tinejdžerku

Tinejdžerke uglavnom vole pastelne boje: belu, ružičastu, boju pudera i cvetne šare. Ovo su tonovi koje najčešće biraju prilikom uređenja svoje sobe. Većina njih voli šljokice, čipku, cvetne detalje, til i fensi predmete. Tinejdžerke vole da provode vreme u svojoj sobi i stoga im je veoma važno kako je ona urđena. Soba je važno mesto gde one mogu opušteno da ćaskaju sa svojim prijateljima, da uče, čitaju, slušaju muziku. Tinejdžerke koje imaju izgrađen svoj stil, vole i da same dizajniraju i urede svoju sobu.

Izbor belog nameštaja je uvek dobra opcija jer pruža beskrajne mogućnosti da odabirom tonova zidova, tepiha, prekrivača, zavesa, lampi i raznovrsnih ukrasih predmeta, kroz igru boja tinejdžerka unese u sobu svoj stil.

Tinejdžersko doba je period života kada devojčice traže svoj pravi izraz i zato su promene stilova u tim godinama česte. Izbor belog nameštaja je dobra opcija i sa stanovišta ekonomičnosti, jer pruža mogućnost da promenom boja tepiha, prekrivača, zavesa i ukrasnih detalja dobijemo efekat potpuno nove sobe koja će odgovarati novom stilu i modnim trendovima.

Tinejdž period je period odrastanja, sazrevanja, stvaranja sopstvenog stila. To su godine kada devojčice počinju da obraćaju pažnju na svoj izgled. Počinju da se šminkaju, kupuju nakit i žele da imaju što više raznovrsne garderobe. Stoga treba odabrati ormar koji pruža dosta prostora, polica i šipki za kačenje ofingera kako bi haljinice, bluzice i džemperiči bili lepo poređani po bojama.

Komode sa ogledalima, sa mnogo fioka za odlaganje šnalica, nakita i šminke su neizostavan komad nameštaja njihove sobe.

Kreveti sa baldahinom su sjajan izbor za sobu svake tinejdžerke. Baldahin iznad kreveta daje sobi eleganciju i čini da se osećaju kao princeze. Baldahin je i veoma koristan jer leti štiti od komaraca.

Radni kutak u sobi treba da bude dizajniran tako da bude prijatan i udoban za učenje.

Radni sto treba da bude pozicioniran na osvetljenom mestu, sa dosta pregrada i fioka kako bi  školske knjige, sveske, računar, mobilni telefon i ostali školski pribor bili organizovani i na dohvat ruke. Radna stolica treba da bude udobna i da pruža potporu za pravilno držanje leđa jer se u njoj provodi dosta vremena.

Kada su vaše tinejdžerke uključene u uređenje sobe i imaju pravo da daju sugestije šta im se sviđa a šta ne, one na ovaj način stiču osećaj pripadnosti i bliskosti sa prostorijom u kojoj će boraviti.  Veoma je važno da se deca koja većinu dana provode u svojim sobama osećaju srećno i da tu pripadaju. Deca koja se osečaju dobro u svojoj sobi takođe počinju da osećaju odgovornosti i trude se da im soba uvek bude uredna i čista. Radne navike i odgovornost koju steknu u tinejdžerskim danima imaće za ceo život.

Trenutno nema komentara