Novosti
30.12.2021.

MONTES KOLEKCIJA- podržava razvoj vašeg deteta!

Imamo posebno zadovoljstvo da vam predstavimo novu kolekciju za naše najmlađe drugare – Montes kolekciju. Elementi kolekcije su dostupni u dve boje- bela i boja drveta.

Inspirativna kolekcija koja se temelji na principima Montessori pedagogije!

Svrha ove tehnike je motivisati dete! Nenametljivo usmeravati i podsticati dete na SAMO- stalnost, SAMO-razvoj i SAMO-učenje.

Mnogi roditelji verovatno znaju što je Montessori metod vaspitanja. Želimo vas podsetiti na osnovne principe ove neverovatne tehnike poznate italijanske učiteljice Marie Montessori:

- Ravnopravan odnos roditelja i djece.

- Obezbeđivanje predmetno-prostornog okruženja raznovrsnim, atraktivnim i zanimljivim materijalima za decu.

- Očuvanje fizičkog i psihičkog zdravlja deteta u procesu učenja i svladavanje maksimalnog znanja.

 

Naučnicii su dokazali da najvažniji period u životu nije vrijeme studiranja već najraniji period, od rođenja do šeste godine. U ovom uzrastu formira se 80% intelekta! (od rođenja do 4 godine, osoba razvija 50% svoje prirodne inteligencije, u dobi od 4 do 8 godina - još 30%).

To govori o brzom razvoju inteligencije u ranom uzrastu i uticaju koji okolina može imati na njen razvoj.

Montes kolekcija je usmerena na razvoj deteta od rođenja do 6 godina. Jedinstveni dizajn kolekcije čini:

- odabrana šema boja sa nežnim, mirnim tonovima, koje će stvoriti ugodnu emocionalnu atmosferu.

 - geometrijski ornamenti na površinama tkanine koji olakšavaju savladavanje oblika od rođenja

- ručke sa gumenom teksturom, koje menjaju svoj položaj u zavisnosti od visine deteta - razvijaju taktilne veštine, što zauzvrat razvija finu motoriku!

- zgodne police sa nalepnicama za odeću koje će omogućiti detetu da samostalno sortira svoje stvari, a ovo je jedna od glavnih veština u životu. Sposobnost da organizuje prostor naučiće dete kako da pravilno organizujete svoje vreme, zadatke itd.

- drvene šarene kuglice na stranicama krevetića, koje savršeno staju u dečiji dlan, a koje će detetu pomoći da savlada brojanje- jedan, dva, tri….!

- kreveti iz Montes kolekcije imaju drveni krov ili tendu u boji, što detetu pruža osećaj sigurnosti i budi dečiju maštovitost.

-visoki kreveti za čas mogu postati kućica na drvetu, a vase dete će uživati u igri. Galerija ispod kreveta može poslužiti da se smeste dodatni elementi neophodni za odlaganje odeće, igračaka, knjiga.

 Nadamo se da će vas naša nova kolekcija inspirisati i da ćete uživati u njoj koliko i mi!

Trenutno nema komentara