Novosti
20.01.2022.

Kako izabrati pravi krevetac za vašu bebu

 

Izbor pravog kreveca je poduhvat kome treba posvetiti posebnu pažnju i zahteva pedantan pristup. Naročito što danas postoji veliki broj opcija, a da pri tome postoji mnogo faktora koje treba uzeti u obzir.

Beba treba da ima sopstveni krevet!

Osnovno što trebate kao roditelj da znate je da beba mora da ima svoj krevetac, da bi mogla zdravo i udobno da spava. Nije preporučljivo da beba deli krevet sa roditeljima, pre svega iz bezbedonosnih razloga, da ne bi došlo do neželjenih posledica.

Kako treba izabrati krevetac?

U današnje vreme postoji mnogo modela krevetića u različitim stilovima.  Pri odabiru kreveca u kojem će vaša beba provoditi najviše vremena, važno je obratiti pažnju na materijal od koga je  napravljen i voditi računa o njegovoj bezbednosti i funkcionalnosti. Kombinacija svih ovih faktora pruža kvalitet koji će zadovoljiti sve potrebe roditelja.

 

Najvažniji kriterijum: Bezbednost

Kada kupujete krevetac za svoju bebu, uvek proverite da li je krevetac konstuisan u  skladu sa bezbednosnim standardima.

Ograde na bočnim stranama kreveca treba da budu čvrste. Bebe koje su stalno u pokretu mogu da zaglave neki deo tela na ovim mestima, pa bi trebalo bi da proverite razmak između šipki ograde.

Dušek mora biti tačnih dimenzija kako se beba ne bi slučajno povredila ako je dušek uži ili kraći od dimenzija kreveta.

Izaberite kvalitetne materijale.

Kvalitetni materijali od kojih je izrađen krevetac su veoma važni za zdravlje vaše bebe. Njajvažnije je da izaberete krevetac koji ne sadrži materijale i boje koje štetno utiču na zdravlje ljudi. Obavezno proverite da li korišćenji materijali zadovoljavaju propisane standarde kvaliteta proizvoda koji ćete kupiti.

 

Napravite funkcionalan izbor.

Kada govorimo o funkcionalnosti danas postoji mnogo modela krevetaca takozvanih 3 u 1 ili 5 u 1, koji su multifunkcionalni i izuzetno praktični s obzirom da poseduju dodatne police i fioke, prostor za povijanje, kao i dodatnu podnu fioku u koju možete odložiti bebine stvari i igračke. Ovi multifunkcionalni kreveci imaju mogućnost da se kasnije premontiraju u krevet za dušek čija dužina može biti od 140 do 180cm, sa odvojenim policama i komodama ili radnim stolom. Na ovaj način rešili ste pitanje dečije sobe sve dok vaše dete svojim rastom ne preraste dimenzije dušeka.

Izborom multifunkcionalnog kreveca, štedite novac!


Važna je udobnost vaše bebe!

Još jedan izuzetno bitan faktor koji treba uzeti u obzir pri izboru kreveca je da odaberete udoban krevetac za svoju bebu. Bebe provode veći deo dana spavajući. Da bi vaša beba imala kvalitetan i zdrav san potrebno je da izaberete udoban proizvod. A da bi bio udoban izuzetno je važan izbor dušeka. Vrste dušeka od lateksa proizvedene od organskog pamuka pomoći će vašoj bebi da ima udoban i dubok san.

Trenutno nema komentara