Novosti
08.07.2022.

Zašto je važno odabrati pravi radni sto?

Učenje i izrada domaćih zadataka nije uvek lako- bilo da je u pitanju nedostatak motivacije da dete započne sa učenjem ili da zadrži fokus.

Pokušaj obavljanja školskih ili fakultetskih obaveza može biti još teži ako dete nema prostor koji je namenjen učenju. Bez tihog, privatnog prostora za učenje, kvalitet rada kao i krajnji rezultati neće biti zadovoljavajući.

Navešćemo nekoliko razloga zašto je radni sto toliko važan za svako dete:

Pomaže u poboljšanju fokusa

Iako se čini kao laka opcija, učenje u zajedničkom prostoru, kao što je kuhinja ili dnevna soba, može imati negativan uticaj na dečije učenje i ocene. To je zbog toga što su zajednički prostori često bučni, što ometa koncentraciju i pažnju.

Učenje za svojim stolom, u mirnom prostoru, omogućiće detetu da bude smireno i fokusirano. Radni sto podstaćiće dete da kreira prostor za učenje koji je produktivan i koji će pomoći u ostvarivanju što boljih rezultata.

 

Pomaže u boljoj organizaciji

Većina dece, naročito oni najmlađi đaci, su često lenji i neorganizovani, posebno kada je u pitanju učenje, čitanje lektire… Ali vaše dete ne mora da se uklapa u taj stereotip!

Radni sto u dečijoj sobi je odličan način da osigurate da se knjige, blokovi i pribor za pisanje uredno zadrže na jednom mestu. Naučićete dete da njegov radni prostor bude organizovan i da sve što mu treba može biti na dohvat ruke. Učeći za radnim stolom produktivnost će biti veća, a krajnji rezultati bolji!

Može poboljšati ritam spavanja

Bez stola, mnoga deca često biraju da uče iz udobnosti svoje fotelje ili kreveta. Međutim, rad sa ovih mesta, a ne za stolom, uticaće na nivo energije, kao i na ritam spavanja – a oba su ključna za uspeh tokom školovanja.

Dokazano je da učenje u krevetu može izazvati poremećaj sna, što može dovesti do nesanice. Korišćenje laptopa ili telefona u krevetu takođe može dovesti do nesanice zbog plave svetlosti koju proizvode ekrani.

Pazi na zdravlje i dobrobit vašeg deteta

Učenje van radnog stola takođe može imati negativan uticaj na mentalno zdravlje i dobrobit. Rad za radnim stolom je od suštinskog značaja da bi dete ostalo srećno i zdravo.

Opremanjem prostora za učenje u dečijoj sobi osiguraćete da dete ostane fokusirano, a da izbegne stres i frustraciju, tako da može da ostvari ciljeve, bude organizovano i ima odlične ocene.

Izaberite odgovarajući sto

Postoje različite veličine i dizajn stolova koji odgovaraju svakom detetu. Veličinu radnog stola odaberite shodno prostoru namenjenom za rad, a dizajn stola prepustite detetu da odabere. Ipak je to njegov/njen kutak u kom treba da se oseća prijatno i da uživa u radu i učenju.

Našu ponudu dečijih radnih stolova možete pogledati OVDE.

Takođe, ne zaboravite izabrati udobnu dečiju stolicu koja će obezbediti pravilno držanje tela.

Našu ponudu dečijih stolica možete pogledati OVDE.

​​​​​​

Trenutno nema komentara